KOLAPS BRODSKE PRIVREDE

Dragi Načelniče,

Vama je trebalo osam godina da se neki temelji za kuću ili neki manji poslovni prostor, neposredno pred izbore zakopaju i da Brod bude najveće gradilište u Republici Srpskoj  ( kasno je sada, trebali ste otići u susjednu opštinu Derventu kod gospodina Smića, uspješnog privrednika, političara i Velikog Gospodina, obratiti se za savjet i pomoć. Vašem nasledniku preporučujem da prvo ode do Simića koji će nema sumnje, biti načelnik i sledeći mandat). Jesu li to prvi potencijalni investiori koji bi ulagali u Brod i oni se javljaju neposredno pred izbore za osam godina Vaše vladavine Brodom. Za osam godina ni jedno novo radno mjesto niste otvorili, jedino u javnim preduzećima i Opštininskoj administraciji izmislili pa ste i nekog  zaposlili, dok ste druge vrijedne i disciplovane radnike na ulicu izbacili. Uroša ste vratili u Urbanizam a on je bio hronični alkoholičar pa je iz istih razloga izbačen iz Opštine tj. radnog mjesta u urbanizmu, imali ste snage da vrijednog radnika Vesnu Đekić kao samohranu majku izbacite na ulicu sa radnog mjesta a muž je umro.  Svaka čast, silo nebeska. Mnoge porodice ste za svoje vladavine izbacivao iz stanova na ulicu a drugima si davao stanove ne poštujući Zakone i interne pravilnike. Dragi Načelniče, primjećujem na osnovu materijala koje sam prikupio da ste pokušali da i od mene otmete stan, nevjerovatno. 

         Intersantno je da odbornici niti lokalna uprava na čelu sa Vama se nije oglasila, a toliko kriminalnih radnji kod Vas. U prilogu materijal koji je dostavljen odbornicima SO i lokalnoj upravi.

Vi  proglašavate najuspješnim obrtnikom Maksimović Đorađa zvani Đoka, volio bih da vidim na osnovu kojih parametara ste došli do takvog saznanja. Dragi građani, znamo da je Đoka u velikim problemima finansijskim, ima tu i objektivnih razloga a bogami ima i subjektivnih što je u problemima.

Mislim da ovakve i slične propuste  i nedozvoljene radnje pravite i zbog godina životne dobi u kojoj se nalazite  – to je treća životna dob – tu je 75 godina a možda i više ( nisam bio na babinama pa neznam tačno ) a šta će tek biti ako pukom slučajnosti pobjedite na ovogodišnjim izborima – KOLAPS BRODSKE PORIVREDE.

Zoran Vidić, Vaš protukandidat, čovjek je u punoj snazi i nema takvih marifetluka iza sebe.  

Prilažem materijale koje sam poslao odbornicima i lokalnoj samouprvi na koje nisam dobio nikakav odgovor.

Todor Ivić                                      

 74450 Brod

Ul. Cara Lazara 18    

                                    SKUPŠTINA OPŠTINE BROD

PREDMET: Zvanično izjašnjavanje skupštine opštine Brod, po niže navedenim navodima, tražim odnosno molim.      

Uvažena gospodo odbornici želim da Vas upoznam sa svjesno činjenim nezakonitim radnjama koje je činio načelnik opštine Brod Vid Ivanović u vrijeme svog mandata iz oblasti dodjele kadrovskih stanova bez podloge akata opštinske uprave kao i odluke o kadrovskim mjestima radnicima organa uprave opštine Brod.  Iznijeću samo one nezakonito činjene radnje i malverzacije za koje ja znam, koje nisu ostale skrivene u tajnom sefu, nego su stigle u javnost odnosno ugledale su svjetlost dana.

 Kadrovski stanovi su dodjeljeni:

          1.Žilić  Milan, pomoćnik načelnika opštine za opšte poslove opštine Brod na privremeno korištenje u ulici Trg slobode  br. 35 stan br. 1 prizemlje od 54m2 po rješenju broj: 20-372-244/02 od 10.08.2002. godine.

         2. Gojković Brane, pmoćnik načelnika opštine Brod za saradnju sa donatorima i nevladinim organizacijama opštine Brod dodjeljuje se kadrovski dvosoban stan od 64m2 u ulici Svetog Save br.111 ulaz A prvi sprat stan br. 4 u Brodu po rješenju br. 02-372-81/03 od 26.06.2003. godine po osnovu ovog ugovora imenovani će zaključiti Ugovor  o zakupu  odnosnog stana. 

          3.Čelar  Jovan, zamjenik načelnika opštine Brod, dodjeljuje se dvosoban kadrovski stan od 64m2 u Brodu ul. Svetog Save broj 121-B-5/2 ulaz B, na korištenje kao zakupcu po rješenju br: 02-372-89/00 od 29.10.2003. godine.

          4. Ćerić  Gordana, savjetnik načelnika opštine za pravne poslove u opštini Brod, dodjeljuje se jednosoban kadrovski stan  u površini od 44m2 u ul. Svetog Save br. 32 ulaz B prizemlje, po rješenju  br. 02-372-29/03 od 17.11.2003. godine.

       5. Jočić  Mirjana,  šef inspekcije – tržišni inspektor u opštini Brod dodjeljuje se dvosoban kadrovski stan u površini od 71m2 u ul. Svetog Save br. 89, sprat 1; stan broj 2, u zakup, po rješenju br. 02-372-163/03 od 05.01.2004. godine.

Da li je formirana kadrovska lista i kako su određivani kadrovi.

  • Kadrovski stan se ne može dodjeljivati u zakup i zaključivati ugovor o zakupu a kasnije ugovor o otkupu, nego dodjeljivati kao kadrovski stan na određeno vrijeme dok traje mandat, nakon isteka mandata stan se vraća davaocu stana.
  • Gdje su sada: Milan Žilić, Jovan Čelar, Mirjana Jočić ( stanove su otkupili )
  •  Provjeriti i Ćerić Gordana i Gojković Brane da li su mogli otkupiti.

Uzgred Vam navodim da sam se o napred navedenim nezakonito činjenim radnjama u pismenoj formi obratio:

  1.    10.09.2004. godine dopisom br. 07-372-81/03 u ulozi načelnika odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove opštine Brod, Načelniku opštine Srpski Brod Prigovor protiv rješenja Načelnika opštine br:  07-372-81/03 od 26.06.2004. god. Zbog kršenja čl. 47. Pravilnika o stambenim odnosima, prilažem u prilogu.
  2.    06.04.2005. godine Predstavku, SKUPŠTINI OPŠTINE BOSANSKI BROD – Odboru za društveni nadzor i predstavke, prilažem u prilogu.
  3.  01.08.2006. godine  PREDSTAVKA – urgencija za postupanje, SKUPŠTINI OPŠTINE BROD – Komisiji za zaštitu ljudskih prava, Predstavke i žalbe Brod, prilažem u prilogu
  • Zašto Todor Ivić u to vrijeme kao načelnik odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno komunalne djelatnosti nije bio kadar
  • Zašto ja nemogu da kupim stan, iz priloženog mi tako djeluje (predkupoprodajni Ugovor zaključen 20.04.2006. godine sklopljen između Rehić Jasenka i Ivić Todora, dostavljam u prilogu, Jasenko dobio spor i preveo stan na sebe 23.03.2018. godine dokaz Izvod oiz knjige uloženih ugovora od 18.04.2018. godine,  obraćajući  se Vrhovnom Sudu Srpske Republike sa molbom za dostavu informacija utvrđeno je da je predmet na Ustavnom sudu BiH podnešena Apelacija, dokaz dostavljam u prilogu informacije od Vrhovnog Suda Srpske Republike od 01.03.2019. godine.) Da li je još stanova u Brodu bilo na Ustavnom sudu BiH ili samo ja imam tu sreću, dok gore navedeni tako jednostavno su to rješavali i jeftino, Z A Š T O.  DA LI ME ČEKA DELOŽACIJA KAD KUPIM I SREDIM STAN.
  • Da li sam ja građanin ove opštine odnosno uživam li osnovna građanska prava
  • Po kojim zakonima je ovo sve ovako rađeno, da li smo svi isti pred zakonom.

Na osnovu naprijed iznesenog, kako sam u predmetu rekao, tražim odnosno molim SO-e Brod da se zvanično u pismenoj formi izjasni po odnosnim navodima i preduzme odgovarajuće zakonske mjere.

  Dostaviti:

  • Načelniku opštine Brod Jovičić Iliji
  • Zamjeniku načelnika opštine Brod Garačić Goranu
  • Predsjednilu skupštine opštine Brod Stanišić Milošu
  • Podpredsjedniku skupštine opštine Brod Kermenc Mladenki
  • Sekretaru skupštine opštine Brod Vuković Dubravki
  • Narodnom poslaniku skupštine Republike Srpske Vidić Zoranu

Brod: 09.01.2020. god.

                                                                                            Ivić Todor 

2 Responses

  1. Taj zilic je tolika stoka i lopov nevidjeno!
    Pa lezao po groblju i htio djecu oteti onom sto ima podrum pica pa ga policija uhvatila…..zalosno ko je sve tu!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.