Nastavljamo gdje smo stali…

Dragi glasači, građani nastavljamo gdje smo stali, o aktuelnom načelniku gospodinu Iliji Jovičiću.

 Zašto aktuelni načelnik opštine Brod gospodin Ilija Jovičić sa svojom administracijom  i nosiocima zakonodavnih funkcija  ne preduzima nikakve mjere za suzbijanje teških i sličnih kriminalnih radnji u našoj opštini, nego  se bavi nekim banalnim odnosno nevažnim, a najviše prljavim poslovima koji ni u kom slučaju ne mirišu na dobro i ne priliče čovjeku na takvoj funkciji.

     Kad se izvrši analiza nakon proteka dva mandata njegovog vođenja opštine, dolazi se do sljedećih porazavajućih podataka:

  • Prvo šta je uradio, izbacio je sa posla i iz stana šefa teritorijalne  Vtrogasne jedinice , gospodina Vujić Predraga ( Peđu). Ko Peđu nije poznavao ili ga je površno poznavao vjerovatno je pomislio da se radi o teškom ratnom zločincu i naravno ćutali smo. Dok smo mi ćutali, neki su sebi gradili poziciju i zastrašivali druge da se ne bi suprostavljali,. Možda  je trebalo  biti i doušnici kao poslušni Knežević Željko. Međutim Peđa je borac prve kategorije a u ratu je bio zamjenik komandanta brigade vojske Republike Srpske. Gospodo glasači šta mislite da je prema Radovanović Zlatku tako postupio da li bi imao skupštinsku većinu i ko bi grobna mjesta preprodavao na groblju, (u gradu se priča da naš dragi obornik preprodaje grobna mjesta) ….  ne znam kako je Boračka organizacija reagovala, a mislim da se dosta ulaže u tu boračku populaciju, kakvi su kriteriji najbolji odgovor može dati aktuelni Načelnik opštine Brod i kandidat za sledeći mandat načelnika opštine.                                    
  • Drugi veliki poduhvat aktuelnog načelnika je deložacija doktora Borivoja Todorovića, poznatog u Brodu kao doktor Boro. Čovjek kupio stan, uložio u stan i odjednom rješenje o iseljenju ( deložaciji)  nakačili na vrata, pa naš doktor Boro sa ženom i djecom na ulicu, čisto da se neko vidi na ulici da nije baš toliko pusto jer odoše svi vani (preko granice) a stari  ne mogu izlaziti. Naravno Brodu nisu potrebni doktori kad smo svi zdravi, možda političari (u Brodu) malo šmrcaju, ali nije strašno. Doktor Boro nije doživio nervni slom, sudom je vratio stan nakon pet godina. Troškovi suda, stresovi, pa poniženja …to nikoga ne interesuje.
  • Kad smo kod stanova i moj stan je unikat nad svim unikatima, slao sam na skupštinu više puta zahtjeve, predmet se ne završava, komisija na čelu sa Adrijanom Banović, neka ih je sram. Stan sam kupio, isplatio, abnormalno uložio, iako je na sudu, Ustavnom Sudu BiH a možda je na sudu za ljudska prava u Strazburu, ne znam. Ja ne znam, a i ni gazda od kojeg sam kupio stan ne zna, Advokat koji ga zastupa, Jadrano Hadžisejdić otišao u penziju. Kad smo kod advokata Jadranka, on je advokat dobar, mene je na sudu branio gdje uopšte nisam bio u sporu, bar on mi je to rekao da me brani a ja nisam znao da sam u sporu. Zbog obimnosti neću sad više o svom stanu biće u cjelosti objavljeni materijali u nastavku  (cirkus koji se rijetko dešava). „Naš dobri“ načelnik  vjerovatno je i on nekim poltronima dodjelio stan.

       Dragi glasači ovo se sve dešavalo za dva mandata  gospdina Ilije Jovičića, aktuelnog načelnika.

Nije to sve, naš dragi Načelnik ima velikih uspjeha i u rastjerivanju stanovništva, odlazi veliki broj stanovnika preko granice.

Dokaz: Prije osam godina prvi razred u Brodu upisalo je duplo više djece nego ljetos. Mislim da je gospodin Ilija kao učitelj ovladao psihologijom djece i mladih roditelja pa zna kako ih rastjerati, oborio je svaki rekord svojih predhodnika. Pa  i radnike otpušta čisto da tradiciju ne ukida, i njegovi predhodnici su otpuštali.

– Dobro mi je poznato iz pouzdanih izvora da je opštinska administracija angažovala firmu za izradu  Plana zaštite od požara za područje opštine Brod, koja nema zvaničnu i urednu licencu za obavljanje takvih poslova. Taj plan je uredno plaćen iz opštinskog budžeta oko 7.000,00 KM.

   Međutim, kod samog nadzora i njegovog praćenja je potpuno drugačije, odnosno ni približno se ne     postupa onako kako to propisuju interni i eksterni propisi.

      Postavlja se pitanje zašto se to tako radi i i da li neko od toga ima koristi, naravno nema Opština i narod možda neki pojedinci. To bi morao da zna gospodin, načelnik opštine Ilija Jovičić.

 Kao prvi građanin opštine Brod odnosno kao načelnik opštine Brod, javno je iznosio tj. izjavljivao putem radio „Brod“-a da je gospodin Đorđe Maksimović,  privatni poslodavac u Brodu, najbolji odnosno najuspješniji privatni poslodavac u Brodu.

Postavlja se ozbiljno pitanje da li je to gospodin Ilija Jovičić kao načelnik opštine Brod mislio ozbiljno, ili je pak, izvodio uobičajnu šalu na račun gospodina Đorđa Maksimovića, jer, dok ga načelnik opštine Ilija Jovičić svojim izjavama na radio „Brod“-u zavija u zlato, da bi dobio zlatnu plaketu opštine Brod, on Đorđe Maksimović „Bankrotira“ zbog velikih dugova i gasi firmu „Maksimović“ doo u Brodu.

Navodim samo primjera radi  da je Firmi „KUM-COMPANY“ doo, dužan 8.179,38KM zbog čega je uslijedila tužba nadležnom sudu, gdje je on spor izgubio, na to još  sudski troškovi i kamate.

Ne znam koliko je javnosti poznato da je u predhodnoj predizbornoj kampanji  čvrsto obećao ako bude izabran za odbornika u Skupštinu opštine Brod, da će se odreći odborničke naknade, kao i Donald Tramp svoje predsjedničke plate. Oba su omanuli svoje birače.

Tako to rade velike glave, pa šta se tu može? Ama baš ništa, ničija nije sijala do zore.

 Što se tiče zapošljavanja u njegovo vrijeme jedino u javnim preduzećima bilo je primanja radnika da bi sad mogao otpuštati po nekom svom kriterijumu kao i njegovi prethonici odnosno da ne bi prekidao tradiciju zastrašivanja i otpuštanja radnika.  

Samo jedan primjer da navedem, Simo Panić, koji je otvorio trgovinu pred izbore, dva mjeseca nakon izbora je zatvara, da bi bio primljen u Komunalac a žena u Školu.  Nakon reorganizacije Komunalca Simo ostaje na poslu a drugi stariji radnici dobijaju otkaz. Postavlja se pitanje za one koji su Simu primili a druge otpustili, koje Simo ima sposobnosti da ostane a ovoliko radnika otpušteno, je li on stvarno nezamjenjiv. Ilija je otpustio Trninić Mirjanu i Đekić Vesnu te dvje radnice su jedne od rijetkih, koje su vrijedne i znaju raditi, Mirjana treba da ide u penziju, a Vesni prije godinu ili nešto više umo muž, djeca idu u školu, da li je Ilija svjestan koji grijeh pravi a neće Gordanu Ćerić otpustiti iako je nezakonito prisvojila stan kao pravnica i vjerovatno posredovala da i drugi dobiju stan na isti način.

 Što se tiče izgradnje Broda, samo ono što je pokojni Čerek uradio (ne ulazeći kako je radio, ali ipak nam je to ostalo i to radi) a šta je  sadašnji načelnik Ilija Jovičić uradio za građane Broda ja ne znam. Gospodin Ilija ima toliko jaku negativnu energiju da je za njegovog mandata i Rafinerija imala užasnu havariju, prestala da radi. Rafinerija nafte Bosanski Brod ili Rafinerija nafte Brod preživjela dva svjetska rata, pa građanski ret koji svi pamtimo (nažalost da je došlo do ratnih sukoba krajem devedesetih godina) i havarija je bilo ali Rafinerija se uspjela oporaviti, mislim da dva mandata Ilije Jovičića trajno zapečatila sudbinu Rafinerije nafte – Brod. Ja bih Gospodina Iliju , aktuelnog Načelnika zamolio da nas malo od tog svega oslobodi, tj. da ide u penziju pa ako imate toliko energije za rad gospodine Jovičiću, kupi koju kravu i svinju a mi da malo odahnemo od Vas. Naravno kad se oslobodi te negativne energije mi ćemo Vas opet izabrati.

                                                        Tvoj dobri Tošo!

Građani, glasači dobro razmislite kome ćete dati svoj glas na predstojećim izborima, ko ga zaslužuje, ako želite da se Brod  raspadne, da totalno propadne, glasajte za Iliju Jovičića.         

                   U nastavku kako Todor Ivić,  tj. moja malenkost, rješava stambeno pitanje. 

                           Komentarišite, da li podržavali ili osuđivali ovu izjavu nije bitno.                                                       

                                                                 Lijep pozdrav svim čitaocima!

                                                                                                                                           Todor

7 Responses

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.